Rabobank Caubergclinic

Een collega attendeert mij op de Caubergclinic. Omdat ik altijd wel in ben voor iets "anders" lijkt me dat wel leuk. Maar .................. Je kunt alleen meedoen als je één van de 5 mooiste routes upload of één van de 5 mooiste foto's; niet geschoten altijd mis is mijn devies. En dus knoop ik de mooiste stukken Zuid-Limburg/Voerstreek en Hervé aan elkaar (met de verplichte Cauberg) en plaats de route op internet. Ruim 3 weken later krijg ik een mail dat ik mag meedoen.

In Groep 18 moet ik starten. Samen met Lars Boom, Tom Stampsnijder, een sympathieke Rus met een hele moeilijke naam en Nico Verhoeven.





Na een aanvankelijk rustige start wordt het lontje aangestoken op de eerste klim. En vanaf dat moment ga ik in het rood en kom er niet meer uit voor de ravitaillering. In de groep is het krachtverschil te groot en wordt groep 17 en 18 op vrijwillige basis gesplitst. Ik kies ervoor om met de langszaamste groep mee te rijden en de extra lus van de Keutenberg mee te pikken.



Dat blijkt een goede zet. Want nu heb ik tijd om ook eens met de profs te praten en fiets een hele tijd zij aan zij met Tom Stampsnijder en daarna Lars Boom. Het blijken doodgewone leuke gasten te zijn zonder veel kapsones; keihard werken voor hun sport; dat mag ik wel! De route is intussen niet om over naar huis te schrijven en gelukkig draaien we op een bepaald moment de grote weg af in de richting van de Fromberg. Vanaf hier zet ik mijn fiets weer in de versnelling. Ik verlaat de groep en sluit bovenaan de Keutenberg aan bij groepnummer 13 (die wordt geleid door Grischa Nierman). Deze groep fietst in een ideaal tempo en rap komen we aan de voet van de Cauberg. Op deze laatste kuitenbijter is nog een klimtijdrit voorzien. Natuurlijk wil ik wel een leuke tijd rijden en ik doe mijn benen voor de laatste keer in dit seizoen flink pijn. Na 3 minuten en 4 sec. passeer ik de finish die bovenop is getrokken. Later vind ik mezelf terug op een 58e plaats (van de 197 deelnemers). Daar ben ik zeker niet ontevreden mee!























Na een lekkere pastamaaltijd in de Polfermolen ga ik tevreden naar huis. Een mooie afsluiting van een heerlijk fietsseizoen dat koud begon en vandaag ook koud eindigde.

.

.