Fleche Condruzienne

Na de mooie toertocht van cyclingclub “Aux Assemblees” van juni dit jaar viel mijn oog op “la fleche Condruzienne”. Wederom een toertocht van deze club vanuit Seraing in een gebied dat zich grofweg bevindt tussen Luik en Charleroi; de Condroz. Gezien de eerdere ervaring besloot ik al snel deel te nemen en om 8 uur ’s-Morgens vertrekken Chris en ik aan een 114km lange toertocht.
Het parcours is totaal onbekend. werkelijk geen één bekende plaatsnaam of weg ; maar wel erg mooi. Het weer is top; volop zon en (bij de finish) 26 graden. In het begin een paar leuke klimmetjes die niet veel voorstellen. Hier worden we n og gefotografeerd. Kosten voor de foto € 0,00. Dat zat al inbegrepen bij het luttele inschrijfbedrag van € 3,--!

De eerste noemenswaardige hindernis; de cote Ereffe, een 2,2 km lange klim met een piek van 12%. Op deze klim zette we even flink aan om met een hartslag van 170 boven te komen. Dat was mede te danken aan de wielerclub van Rotheux die ons aan de voet inhaalt en direct achter wil laten. Dat laten we natuurlijk niet zo maar gaan en gaan volle bak mee.




Al snel volgt de eerste ravitaillering. Tijdens de Cretes Ambleve/Aisne/Ourthe in juni vergeleek ik de bevoorrading met een Belgische patisserie. Vandaag was dat niet anders. Na de 1e ravitaillering zou het op papier zwaarste stuk volgen. Het gaat inderdaad op en af maar echt zware beklimmingen hebben we niet gezien.

Als we na 65km op de klok al bij de 2e ravitaillering arriveren hebben we in de gaten dat er iets niet klopt. We hadden dit pas na 82km moeten bereiken. Door het missen van een pijl hebben we de lus met de klim bij Thon en de Haut Bois gemist. Laat dat nou de 2 pittigste hellingen van de dag zijn; jammer! Doorgaans rij je bij het missen van een pijl 20km extra. Wij reden er 17 te weinig.

In gestrekte draf rijden we verder. De laatste 25 kilometer gaan behoorlijk op en af. Het gaat zo voortvarend dat we in de afdaling weer een pijl missen. Deze keer leidt dit wel tot een paar extra kilometers en een extra klimmetje. Na de laatste klim fiets ik al mijn kracht uit mijn lijf in de licht naar beneden lopende weg die ons terug naar Seraing brengt. Met een gemiddelde van bijna 27km op de klok belonen we ons zelf op een heerlijke jupiler. En nog eentje om het af te leren. Om 12.00 uur rijden we al naar huis. Wielerclub “Aux Assemblees” had het weer goed voor elkaar op deze prachtige nazomerse dag

.

.